Najhoršie filmy sú na Cinematiku

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Cinematik_logo_resizeNie je výnimkou, že sa na filmových festivaloch objavujú zlé filmy. Medzinárodný filmový festival Cinematik je však výnimočný v tom, že pre tieto filmy vytvára samostatnú sekciu s názvom Filmové peklo. Šiesty ročník Cinematiku sa uskutoční v dňoch 9. – 15. septembra v Piešťanoch.


Filmy v sekcii majú okrem miesta svojho pobytu spoločnú ešte jednu charakteristiku: experimenty. Nie však filmárske, čo by sa v rozsudku bezpochyby zohľadnilo, ale, nazvime to, vedecké. Len vďaka nim sa môžu vampíry nachádzať na kozmickej lodi, zmutované krysy zabíjať všetko, čo sa hýbe a kyborgovia snažiť zotročiť si ľudstvo.

dracula3000_resizeAko sa dá vyčítať z názvu, Dracula 3000 je voľná adaptácia slávneho románu, odohrávajúca sa v roku 3000. Nekonečný vesmír a kulisy vesmírnej lode príbeh posúvajú do úplne nových dimenzií. Väčšina motívov predlohy je maximálne potlačená a do popredia sa dostáva elementárny boj o život v súboji s monštrami, ktoré prakticky nemožno zabiť. Hlavná otázka filmu znie, či hviezda seriálu Baywatch Erika Eleniak zomrie skôr ako rapper Coolio.

Boj na život a na smrť je taktiež témou filmu Krysy. Tentoraz budú proti sebe stáť pokusné hlodavce, naočkované nebezpečnou látkou a skupina študentov, ktorá v laboratóriách oslavuje koniec školského roka (?). Film je vybudovaný na tradičnej schéme something went wrong, ktorá je navyše znásobená, čo umožňuje lepšie sa zamerať na hlavnú myšlienku: aká je cena za vedecký pokrok?

Film Kyborg 2 – Sklenený tieň zas prichádza s variáciou tematiky lásky medzi párom, pochádzajúcim z rôznych  (priam znepriatelených) skupín. V tomto prípade je to krásny kyborg Cash (18 ročná Angelina Jolie) a jej učiteľ bojových umení – človek. Neostáva však iba pri romanci, ďalšou dejovou líniou je zachraňovanie ľudstva pred zotročením.

Fenomén týchto a im podobných filmov sa pokúsi vysvetliť Peter Konečný v prednáške s názvom Odvrátená strana sci-fi. Bude v nej uvažovať nad tým, čo vedie ľudí k tomu, aby svoj čas a energiu venovali nakrúcaniu filmov, ktoré sú bizarné neraz už svojimi názvami.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.