Minifestival európskeho filmu 7x7

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Euro_Info_resizeV stredu 13. apríla bude v kine Mladosť v Bratislave slávnostne otvorený Minifestival európskych filmov 7x7, ktorého piaty ročník sa uskutoční pod záštitou predsedníčky vlády Slovenskej republiky Ivety Radičovej a vedúcej zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Andrey Elschekovej-Matisovej.

Festival vznikol  z iniciatívy Euro Info - Informačného centra Úradu vlády Slovenskej republiky, ktoré je jeho hlavným organizátorom v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku, kanceláriou MEDIA Desk Slovensko a spoločnosťou Continental Film. V rámci festivalu 7x7 budú mať možnosť slovenskí diváci vidieť zdarma  7 kvalitných filmov v 7 slovenských mestách. Európsku kinematografiu zastupujú filmy rôznych krajín a žánrov : Púštny kvet (UK, D, A,  r. Sherry Horman, Fish Tank (UK, D, r. Andrea Arnold), Biela stuha (D, A, F, I, r. Michael Haneke), Prorok (F, I, r. Jacques Audiard), Paríž 36 (F, D, CZ, r. Christophe Barratier),  domácu produkciu zastupuje minoritný projekt 3 sezóny v pekle (CZ, SK, D, r. Tomáš Mašín) a deťom je určený film Artur a Maltazardova pomsta ( F, r. Luc Besson).
Po otvorení a premietaní v Bratislave (kino Mladosť, 13.-15. 4.) sa festival presunie postupne do Cinemaxov v Nitre (24. 4.-27. 4.), Trenčíne (1. 5. – 4. 5.), Žiline (8. 5.-11. 5.), Popradu (15. 5. -18. 5.), Prešove (22. 5. – 25. 5.), a Košiciach (29. 5. – 1. 6.).  

Viac:www.euroinfo.gov.sk, www.mediadeskslovakia.eu

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.