Katku videlo 24 tisíc divákov

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Celovečerný dokumentárny film Katka českej režisérky Heleny Třeštíkovej získal na 18. udeľovaní cien Českej filmovej a televíznej akadémie Českého leva v kategórii najlepší dokument roku 2010. Cenu si v sobotu 5. marca  na slávnostnom odovzdávaní Českých levov prevzala režisérka Třeštíková.

Momentálne najúspešnejší distribučný titul Asociácie slovenských filmových klubov (ASFK) – najnavštevovanejší dokument v slovenskej distribúcii od roku 1993 – dosiahol číslo 24 tisíc divákov, čo svedčí o tom, že ide jednak o dielo, spĺňajúce kvality, ktoré hodnotí elita českých filmových tvorcov (ČFTA), ale zároveň ide o divácky veľmi príťažlivú snímku.

Na Slovensku sa film premieta na 35mm kópiách i v digitálnom formáte od konca augusta 2010. Medzi divákmi sú aj študenti stredných škôl, ktorým ASFK v spolupráci s filmovými klubmi v rôznych mestách film poskytla  na projekcie v rámci výučby a drogovej prevencie.
V kategórii Český lev pre najlepší dokument roku 2010 bol nominovaný aj najnovší film mladej českej režisérky Eriky Hníkovej Nesvadbovo, ktorý 25. marca otvorí 18. ročník Medzinárodnej prehliadky filmu, televízie a videa Febiofest (25. 3. – 17.4).
ASFK uvádza Nesvadbovo ako svoj distribučný titul do kín 30. marca.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.