Palace Cinemas má nového majiteľa

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

palace_cinemasSieť multikín Palace Cinemas zmenila 19. januára majiteľa. Jej kiná v Českej republike, na Slovensku a Maďarsku kúpila konkurenčná spoločnosť Cinema City za 28 miliónov eur. Informuje o tom na svojich stránkach server idnes.cz.

Cinema City tak posilní svoju pozíciu v Českej republike a v Maďarsku a premiérovo vstúpi aj na slovenský trh. Na Slovensku preberie tri multiplexy v Bratislave, štyri v Maďarsku a v Česku pridá ďalších osem k doterajším piatim zariadeniam. Firma vďaka akvizícii výrazne posilní pozíciu na českom trhu a s trinástimi pobočkami sa stane najväčším prevádzkovateľom kín. Spoločnosť s koreňmi v Izraeli pôsobí v Česku od roku 1999. V poradí druhá spoločnosť Cinestar tam má v súčasnosti 11 multikín.

Na Slovensku pôsobila Palace Cinemas od mája 2002 a dosiaľ prevádzkovala v bratislavských nákupných centrách tri multiplexy s 29 kinosálami. Ďalšími prevádzkovateľmi kín u nás je napríklad Continental film, ktorý zastupuje celoslovenskú sieť multiplexov CineMax, a Tatrafilm.

Palace Cinemas vlastní spoločnosť Palace Cinemas (Central Europe) so sídlom v Holandsku. Firmu ovláda private equity investor Argus Capital Partners.

Cinema_CityCinema City, taktiež sídliaci v Holandsku, je najväčším prevádzkovateľom kín v strednej a východnej Európe. Jeho akcie sa obchodujú na varšavskej burze. Výkonný riaditeľ Cinema City International Moshe Greidinger uviedol, že spoločnosť v ďalších rokoch plánuje rozsiahle investície v novo získaných multiplexoch, aby navýšila počet sál s možnosťou digitálnej projekcie, ktorá umožňuje premietanie 3D filmov. „Veríme tiež, že nás táto akvizícia posilní i v oblasti kinoreklamy," dodal.

Na Slovensku patrila kinoreklama vlani podľa mediálnych agentúr k segmentom, ktoré napriek poklesu celkového reklamného trhu rástli. Podiel kinoreklamy na celkovom reklamnom koláči je najmenší spomedzi všetkých mediatypov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.