Fakjú pán profesor (Nemecko 2013)

Fakju 3 resizeFakjú pán profesor (Nemecko 2013)
Fack ju Göhte/Fack Ju Goehte/Suck Me Shakespeer
118 minút.
Scenár a réžia: Bora Dagtekin. Kamera: Christof Wahl. Strih: Charles Ladmiral, Zaz Montana. Hudba: Michael Beckmann. Účinkujú: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth, Katja Riemann, Jana Pallaske, Alwara Höfels, Jella Haase, Margarita Broich, Christian Näthe, Bernd Stegemann, Erdal Yildiz, Max von der Groeben a ďalší.
Slovenská premiéra 28. augusta 2014
Nemecký humor je medzi znalcami pojem asi ako egyptské pivo alebo izraelské jaterničky. Rozmarná kratochvíľa Fakjú pán profesor, ktorej názov na plagátoch zaiste rozžiari centrá našich miest a poteší rodičov zvedavých detí, je plodom úsilia nemeckého scenáristu a režiséra Boru Dagtekina, autora opusu Medzi nami pipinami z roku 2008. Zlodej Zeki sa po prepustení z basy pokúša získať schovaný lup. Lenže medzičasom nad ním postavili školskú telocvičňu, a tak sa vydáva za učiteľa, len aby sa dostal k pokladu. Žiaci a učiteľky sú však nebezpečnejší ako tí najdrsnejší mukli. Žiaden div, že snímka sa stala po mnohých rokoch prvým nemeckým filmom, ktorý do tamojších kín nalákal viac než šesť miliónov divákov.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.