Hobit: Smaugova pustatina (Nový Zéland/USA 2013)

Hobit posterThe Hobbit: The Desolation Of Smaug
Dĺžka: 161 min
Scenár: Fran Walsh, Philippa Boyensová, Peter Jackson, Guillermo del Toro. Réžia: Peter Jackson. Kamera: Andrew Lesnie. Strih: Jabez Olssen. Hudba: Howard Shore. Hrajú: Martin Freeman, Ian McKellen, Benedict Cumberbatch, Luke Evans, Orlando Bloom, Evangeline Lillyová, Richard Armitage, Graham McTavish, James Nesbitt, John Callen, Cate Blanchettová, Hugo Weaving, Manu Bennett, Christopher Lee, Andy Serkis, Billy Connolly, Elijah Wood, Stephen Fry, Mikael Persbrandt, Jeffrey Thomas, Stephen Hunter, Peter Hambleton, Kiran Shah, Ian Holm a ďalší.
Premiéra: 12. december 2013
Film Hobit: Smaugova pustatina je pokračovaním príbehu hlavnej postavy Bilba Bublíka (Martin Freeman) na jeho spoločnej púti s čarodejníkom Gandalfom (Ian McKellen) a trinástimi trpaslíkmi, vedenými Thorinom Dubbinom (Richard Armitage). Vydali sa na výpravnú cestu, ktorej cieľom je získať späť Osamelú horu a stratené kráľovstvo trpaslíkov Erebor. Spoločnosť pokračuje smerom na východ a cestou v zákernom lese Severného Temnohvozdu stretáva Beorna (Mikael Persbrandt) meniaceho kožu a húf obrovských pavúkov. Keď sa im podarí uniknúť zo zajatia nebezpečných lesných elfov, pokračujú trpaslíci k Jazernému mestu a nakoniec k samotnej Osamelej hore, kde musia čeliť najväčšiemu nebezpečenstvu v podobe draka Smauga (Benedict Cumberbatch) – najstrašnejšieho stvorenia, ktoré preverí nielen ich odvahu, ale aj pevnosť ich priateľstva a zmysluplnosť celej púte.
FOTO: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.