Film Zuzany Piussi Očista uvádza nové online Kino363.sk

logokina363 resizeV období zavretých kín sa novinka Zuzany Piussi Očista presunula do online priestoru a každý večer o 19.00 hod. ju uvádza novo vzniknuté Kino363.sk. Navyše každý tretí deň v týždni – v stredu a sobotu – nasleduje po projekcii diskusia. O hlavnej téme filmu, stave slovenskej justície, naživo debatujú sudcovia, experti aj politici, každá diskusia je iná. Exkluzívny dvojprogram ponúka kino, ktorého názov symbolicky odkazuje na číslo známeho oslobodzujúceho paragrafu za cenu 4 eurá, pričom je možné vidieť aj viac diskusií; ide o projekt producentskej spoločnosti VIRUSfilm.

Môj zámer s filmom o justícii a súdoch Očista bol ten, aby film pomohol a začalo sa diskutovať o systémových zlyhaniach našich súdov. Kino 363 sme vytvorili s producentom filmu Vítom Janečkom, je to online platforma, kde debatujú sudcovia, odborníci a diváci sa pýtajú. Ak vás zaujíma Ocista resizeakých máme sudcov a ako rozmýšľajú o zmene, pozrite si film s zapojte sa do diskusii. Práve teraz sa odohráva zápas o podobu našej justície. Ako urobiť reformu justície, aby si sudcovia získali dôveru verejnosti?,“ pýta sa režisérka filmu Zuzana Piussi. Jej najnovší film mal svetovú premiéru pred pár týždňami na Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava, kde zaň získala zvláštne uznanie poroty.

Stránka www.kino363.sk ponúka viacero možností, ak niekto už videl film, ale má záujem o ďalšiu novú diskusiu, môže si ju samostatne zakúpiť za cenu 3 eurá a pripojiť sa len na ňu. Každý tretí deň v týždni (streda) debatuje po filme Zuzana Piussi s jedným hosťom, a na každý šiesty (sobota) sú naplánované diskusie so sudcami a odborníkmi. „Maximálna kapacita každého podujatia je 363 divákov, Úplný program a odkaz na vstupenky nájdu záujemcovia na www.kino363.sk, odkaz na vstupenky je na www.goout.net. Môžu sa zapojiť aj Slováci zo zahraničia, nebudú blokovaní,“ upresňuje za VIRUSfilm Vít Janeček.

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.