Parožie (USA, 2021)

AntlersAntlers
Horor / Mysteriózny, 99 minút
Réžia: Scott Cooper. Scenár: C. Henry Chaisson, Nick Antosca, Scott Cooper (podľa poviedky Nicka Antoscu). Kamera: Florian Hoffmeister. Strih: Tom Cross. Hudba: Javier Navarrete
Hrajú: Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas, Graham Greene, Scott Haze, Rory Cochrane, Amy Madigan, Dendrie Taylor, Glynis Davies, Cody Davis, Sawyer Jones a ďalší.
Slovenská premiéra: 28. októbra 2021
Príbeh filmu Parožie sleduje učiteľku základnej školy v malom banskom mestečku v americkom štáte Oregon, ktorá spolu so svojím bratom policajtom sa snažia zachrániť malého chlapca, svojho žiaka, ktorého správanie sa stáva zrazu veľmi zvláštnym a zdá sa, že disponuje nadprirodzenými schopnosťami. Chlapec je prenasledovaný a ovládaný mýtickou kreatúrou, ktorá sa skrýva v opustených banských komplexoch s tiesnivou, mysterióznou atmosférou. Vo filme podáva skvelý výkon v role učiteľky Keri Russell spolu s Jesse Plemonsom, ktorý hrá jej brata –policajta. V ďalších úlohách môžeme vidieť Jeremy T. Thomas, Graham Greene, Scott Haze, Rory Cochrane, a Amy Madigan. Scenár napísal sám režisér Scott Cooper spolu s Henry Chaissonom a Nick Antiscom na základe poviedky Tichý chlapec uverejnenej v magazíne Guernica.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.