Ďaleko od Reykjavíku (Island/Dánsko/SRN/Francúzsko 2019)

Daleko od ReykjavikuHéraðið / Mælkekrigen / Milchkrieg in Dalsmynni / Mjólk: La guerre du lait
Tragikomédia, 92 minút
Scenár a réžia: Grímur Hákonarson. Kamera: Mart Taniel. Strih: Kristján Loðmfjörð. Hudba: Valgeir Sigurðsson. Hrajú: Arndís Hrönn Egilsdóttir, Þorsteinn Bachmann, Sigurður Sigursjónsson, Alfrun Rose, Hafdís Helga Helgadóttir, Þorsteinn Gunnar Bjarnason, Hinrik Ólafsson a ďalší.
Slovenská premiéra: 12. novembra 2020
Mlčanlivá Inga (Arndís Hrönn Egilsdóttir) vlastní malé hospodárstvo v odľahlej dedinke na severe Islandu. Vplyvom nečakaných udalostí príde v priebehu niekoľkých dní o manžela, o väčšinu životných istôt a ocitá sa až po uši v dlhoch. Jej nešťastie z veľkej časti spôsobilo chamtivé farmárske družstvo, ktorého vedenie kvôli zisku šikanuje miestnych chovateľov. Keďvšak zaženie do kúta doteraz nenápadnú ženu, narazí na tvrdý odpor. Inga už nemá čo stratiť a vydáva sa do boja. Bez strachu a plná odhodlania využíva všetky dostupné zbrane – ostré príspevky na Facebooku, mlieko i zásoby hnoja. Príbeh o silnej a tvrdohlavej žene sa odohráva v kulisách prekrásnej islandskej krajiny a je pretkaný jemnou severskou absurditou.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.