Neviditeľný (USA 2020)

NeviditelnyThe Invisible Man
Horor, 125 minút
Scenár a réžia: Leigh Whannell (na motívy románu H. G. Wellsa). Kamera: Stefan Duscio. Strih: Andy Canny. Hudba: Benjamin Wallfisch. Hrajú: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge, Storm Reid, Michael Dorman, Benedict Hardie, Renee Lim, Brian Meegan, Nick Kici, Vivienne Greer a ďalší.
Slovenská premiéra: 5. marca 2020
Keď Cecilia (Elisabeth Moss) pochopila, že chodí s psychopatom, bolo už, žiaľ, neskoro. Odrezaná od sveta v luxusnom sídle majetníckeho vynálezcu pochopí, že ak chce prežiť, musí ujsť. Podarí sa jej to, a keď sa od expartnerovho právnika navyše dozvie, že ten jej odchod neuniesol a spáchal samovraždu, môže sa po rokoch znovu slobodne nadýchnuť. Okrem toho je ešte aj veľmi bohatá, lebo jej mŕtvy milenec z nejakého zvláštneho zvráteného dôvodu zanechal obrovský majetok. Tak prečo je stále taká nepokojná? Prečo má stále nervy na prasknutie? Prečo sa okolo nej dejú veci, ktoré si nevie vysvetliť a ktoré majú čoraz desivejší priebeh a dôsledky? Existujú len dve vysvetlenia. Buď sa Cecília celkom vážne zbláznila, alebo sa v jej blízkosti pohybuje niekto doslova neviditeľný, niekto, kto má jediný cieľ – pripraviť Cecíliu o všetko, na čom jej v živote záleží. Ako sa dá však bojovať s nepriateľom, ktorého nevidíte a je možno len výplodom vašej fantázie? Film Neviditeľný, ktorý sa inšpiroval legendárnym monštrom štúdia Universal, vznikol v produkcii spoločnosti Blumhouse Jasona Bluma, ktorá sa v posledných rokoch vyprofilovala na tvorcu veľmi originálnych a kvalitných hororov (Uteč, My). Garantom svižného prístupu je aj autor scenára a režisér filmu Leigh Whannell, ktorý pred dvomi rokmi prekvapil filmových fanúšikov vynikajúcim trilerom Upgrade. „Nečakajte klasický horor s desivým monštrom, scénami pri, ktorých od ľaku vyskočíte zo sedadla, či zábavnými vsuvkami na odľahčenie. Náš film je temný príbeh, ktorý vás nenechá ani na okamih vydýchnuť“ sľubuje režisér Whannell.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.