Doktor Spánok (USA 2019)

Doktor-SpanokDoctor Sleep
Horor, 153 minút
Scenár: Mike Flanagan, Akiva Goldsman (podľa predlohy Stephena Kinga). Réžia: Mike Flanagan. Kamera: Michael Fimognari. Strih: Mike Flanagan. Hudba: The Newton Brothers. Hrajú: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Jacob Tremblay, Jocelin Donahue, Catherine Parker, Kyliegh Curran, Robert Longstreet, Bruce Greenwood, Carel Struycken, Emily Alyn Lind, Zahn McClarnon, Chelsea Talmadge, Carl Lumbly, Alex Essoe, Juan Gaspard a ďalší.
Slovenská premiéra: 7. novembra 2019
Film nadväzuje na príbeh filmu Osvietenie (réžia Stanley Kubrick), ktorý popisuje hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Teraz už dospelý Dan Torrance (Ewan McGregor) sa usilovne snaží vyrovnať so svojim hrôzostrašným zážitkom z hotela a nájsť pokoj v duši. Všetko sa však zmení vo chvíli, keď sa stretne s Abrou Stone (Kyliegh Curran), odvážnym mladým dievčaťom, ktoré je obdarené mimoriadnymi schopnosťami označovanými ako „žiarenie“. Abra inštinktívne vycíti, že Dan má rovnaké tajuplné nadanie ako ona a obráti sa naňho so zúfalou prosbou o pomoc. Neľútostná Rose (Rebecca Ferguson) a jej nasledovníci totiž čerpajú energiu zo „žiarenia“ ďalších nevinných detí a pre dosiahnutie svojej nesmrteľnosti sú ochotní urobiť čokoľvek. Dvojica spojí svoje sily a pustí sa s Rose do nemilosrdného boja na život a na smrť...
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.