Leto (Rusko 2018)

LetoЛeтo
Životopisný hudobný, 126 minút
Scenár: Kirill Serebrennikov, Lili Idova, Michail Idov. Réžia: Kirill Serebrennikov. Kamera: Vladislav Opeljanc. Strih: Jurij Karich. Hudba: Roman Bilyk. Hrajú: Yo Tae, Irina Staršenbaum, Roman Bilyk, Filipp Avdejev, Alexandr Gorčilin, Nikita Jefremov, Julija Aug, Jelena Koreneva, Lija Achedžakova, Anton Adasanskij, Georgih Kudrenko, Alexandra Revenko, Nikita Jelenev a ďalší.
Slovenská premiéra: 14. marca 2019
Leningrad, začiatok osemdesiatych rokov minulého storočia. Neoficiálnou hudobnou scénou hýbu miestni nasledovníci Lou Reeda, Iggyho Popa, Davida Bowieho alebo Talking Heads. Patrí k nim aj mladý Viktor (Yo Tae). Keď sa zoznámi so svojím idolom Majkom (Roman Bilyk) a jeho krásnou ženou Natašou (Irina Staršenbaum), začína sa leto plné hudby, priateľstva a zakázanej lásky... V čase, keď mal film o začiatkoch skutočných kultových hudobných skupín Kino a Zoopark premiéru v hlavnej súťaži festivalu v Cannes, jeho režisér Kirill Serebrennikov mal domáce väzenie v Moskve.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.