Tieň jaguára ide do Kanady

Tienjaguara resizeNa Medzinárodný festival horských filmov vo Vancouveri bolo prihlásených 226 filmov, z toho sa premieta 66. Počas 10 dní od 22. februára do 3. marca 2019 príde do tohto kanadského mesta okolo 14 tisíc divákov. Tieň jaguára však uvidia aj diváci v ďalších mestách. Po festivale sa totiž vybrané filmy vydajú na svetové turné do vyše 50 miest Kanady, USA, Južnej Afriky, Mexika, Číny, Čile a iných krajín.

Divácky najnavštevovanejší dokument v distribúcii ASFK za rok 2018 Tieň jaguára je o dobrodružnej ceste štyroch priateľov, ktorí sa vydali proti prúdu amazonských riek. Prešli cez tajomné pohorie Sierra Maigualida až ku prírodným Tienjaguara2 resizeindiánom kmeňa Hodi, ktorí žijú v súlade s prírodou a svojimi pravekými tradíciami. "Mám pocit, že sme počas tejto expedície zaznamenali niečo vzácne, čo nesie silné posolstvo. A o pár rokov už nenávratne z našej Zeme vymizne.“ hovorí režisér filmu Pavol Barabáš.

Outdoorové filmy sa dostávajú do stále väčšej diváckej aj odbornej pozornosti. Na Oscara je v kategórií najlepší dokument nominovaný film Free Solo o americkom horolezcovi. Slovenskí diváci budú mať možnosť vidieť ho v Bratislave na festivale Hory a mesto (27.-31.3.2019), kde režisér Pavol Barabáš osobne uvedie aj svoj film Tieň jaguára.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.