Beautiful Boy (USA 2018)

Beautiful-BoyBeautiful Boy
Dráma, 120 minút
Scenár: Luke Davies, Felix Van Groeningen. Réžia: Felix Van Groeningen. Kamera: Ruben Impens. Strih: Nico Leunen. Hrajú: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Christian Convery, Oakley Bull, Kaitlyn Dever, Amy Ryan, Stefanie Scott, Julian Works, Kue Lawrence a ďalší.
Slovenská premiéra: 10. januára 2019
Osemnásťročný Nic Sheff (Timtohée Chalamet) má na prvý pohľad všetko – skvelú rodinu, krásu, talent a práve ho prijali na univerzitu. Napriek tomu je v jeho živote trhlina, ktorú vypĺňa drogami. Kde sa vzala a ako mu môže pomôcť jeho otec David (Steve Carell) vo chvíli, keď sa Nic ocitá nad priepasťou? Emotívny film o sile závislosti a ešte väčšej sile lásky je nakrútený podľa skutočného príbehu Nica a Davida Sheffovcov, ktorí svoje zážitky zachytili každý zo svojho uhľa pohľadu v samostatných knihách. Felix van Groeningen absolvoval v roku 2002 odbor vizuálne umenie na Kráľovskej akadémii múzických umení (KASK) v Gente. Po niekoľkých divadelných projektoch ako režisér a herec sa definitívne vrátil k svojej prvej láske – filmu. Spoločne s producentom Dirkom Impensom z produkčnej firmy Menuet a kameramanom Rubenom Impensom už Groeningen nakrútil päť hraných filmov. Jeho celovečerným debutom bol film Steve + Sky (Steve + obloha, 2004), druhým filmom Dagen zonder lief (S priateľmi ako títo, 2007). Do medzinárodného povedomia vstúpil svojim tretím filmom Vydedenci osudu (De helaasheid der dingen, 2009), ktorý prezentoval v sekcii Directors' Fortnight festivalu v Cannnes a na MFF v Istanbule získal najvyššie ocenenie Zlatý tulipán. Triumf prišiel s filmom Prerušený kruh (The Broken Circle Breakdown, 2012), ktorý nominovali na Oscara a získal cenu LUX Európskeho parlamentu. V slovenských kinách bol naposledy uvedený jeho film Belgica (2016). Snímka Beautiful Boy je jeho prvým filmom v anglickom jazyku.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.