Všetko bude (ČR/Slovinsko/Poľsko/SR 2018)

Vsetko-budeVšechno bude
Road movie, 85 minút
Scenár: Petr Pýcha. Réžia: Olmo Omerzu. Kamera: Lukáš Milota. Strih: Jana Vlčková. Hudba: Šimon Holý, Monika Midriaková, Paweł Szamburski. Hrajú: Tomáš Mrvík, Jan František Uher, Eliška Křenková, Lenka Vlasáková, Martin Pechlát, Štěpán Kozub, Zdeněk Mucha, Marie Vančurová, Jana Kubátová a ďalší.
Slovenská premiéra: 9. januára 2019
Štrnásťročný Mára Mikule (Tomáš Mrvík), typický outsider, a jeho kamarát, dvanásťročný Heduš (Jan Fratišek Uher), podniknú cestu za slobodou. Mára ukradne auto a svojimi kúskami ohromí aj mladú stopárku Báru (Eliška Křenková). Všetci sú na úteku, na dobrodružnej ceste, užívajú si neočakávanú slobodu, akú už možno nikdy nezažijú. Až do okamihu, kedy Máru chytí polícia. Vypočúva ho policajtka s policajtom (Lenka Vladáková, Martin Pechlát) a my spolu s nimi váhame, čo je realita a čo chlapčenské výmysly. Niekedy je ťažké rozlíšiť medzi realitou a fantáziou... Slovinský režisér Olmo Omerzu už v trinástich rokoch nakrútil prvý krátkometrážny film Almir (1998), ktorý vznikol v produkcii RTV Slovenija. Vo vlastnej produkcii režíroval krátky film Nic (2003). V rokoch 2001 – 2003 pôsobil ako člen vydavateľskej rady komiksového časopisu Stripburger. Spolu s týmto magazínom spolupracoval ako autor na viacerých európskych výstavách. FILMTOPIA distribuovala do kín v roku 2016 aj jeho dlhometrážny debut Rodinný film v hlavnej úlohe s Karlom Rodenom.
Foto: FILMTOPIA

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.