Parralel (SR/ČR 2018)

ParralelParralel
Animovaná fanstasy dráma, 82 minút
Scenár: Matyas Brych, Viktor Flekáč. Réžia: Matyas Brych. Animácia: Matyas Brych. Strih: Andrej Farba, Vladimír Kriško, Andrej Verešvársky. Hudba: Peter Bič Projekt, Dalibor Kocián. Hrajú (hlasy): Tomáš Maštalír, Zuzana Porubjaová, Daniel Heriban, Martina Kapráliková, Mirolsava Grozáková a ďalší.
Slovenská premiéra: 31. mája 2018
Prvý slovenský celovečerný komiks o znovunájdení seba samého a snahe prežiť tragickú minulosť od režiséra Matyasa Brycha. Sedem dní prezentujúcich jeden rok, ošumelý byt, dennú rutinu a horu Parralel... Eric žije so svojím psom v naučenom stereotype v malom byte. Striktný denný režim delí medzi prepisovanie odstavcov z nájdených kníh o rytieroch a drakoch a prechádzky so psom. Každodenná rutina sa mení v okamihu náhleho úmrtia milovaného psa. Hrozná bolesť rozvíri u Erica myšlienky a jeho pamäť sa začína prebúdzať. Spomienky na minulosť sa začínajú vyplavovať na povrch. Čo je dôvodom príčiny Ericovej túžby zabudnúť? Film prepája mnohé paralely, opakujúce sa udalosti, večnosť a všetko čo súvisí s princípom nekonečna. Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami je sondou do života muža, ktorý všetko stratil. Všetko, okrem vôle žiť a prežiť... Inšpiráciou na vznik filmu boli autorovi americké komiksy DC a Marvel, japonské „anime“, ale aj silná česká a slovenská tradícia. Inšpirácia vraj prichádzala aj z kníh o hobitoch, hrdinských príbehov, kde obyčajní malí tvorovia zachraňujú celý svet.
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.