Chata na predaj (ČR 2018)

Chata-na-prodejChata na prodej
Komédia, 77 minút
Scenár: Lucie Bokšteflová, Tomáš Pavlíček. Réžia: Tomáš Pavlíček. Kamera: Jan Baset Střížeský. Strih: Jana Vlčková. Hudba: Aleš Březina. Hrajú: Ivana Chýlková, David Vávra, Tereza Voříšková, Judit Bárdos, Jana Synková, Jan Kačer, Jan Strejcovský, Michael Pitthan, Václav Kopta, Zuzana Kronerová, Ester Geislerová a ďalší.
Slovenská premiéra: 26. júla 2018
Rodičia predávajú starú chatu, ktorú už veľmi nevyužívajú. Pred odovzdaním chaty novému majiteľovi sa však matka (Ivana Chýlková) rozhodne usporiadať poslednú poriadnu rodinnú stretávku. Zvyšok príbuzenstva však neprejavuje veľké nadšenie, ich stretnutia bývajú vždy psychicky náročné. Starý otec (Jan Kačer) je už duchom skôr neprítomný, otec (David Vávra) tieto akcie odmieta, syn (Jan Strejcovský) je skoro stále pripitý a ironicky glosuje svet okolo sebs vrátane rozpadajúceho sa vzťahu s priateľkou (Judit Bárdos). Stará mama (Jana Synková) je špecialistka na úprimné otázky, ktoré ostatných privádzajú prinajmenšom do rozpakov. Nevyrovnaná dcéra (Tereza Voříšková) na chatu privedie svojho úspešného nemeckého priateľa (Michael Pitthan), ktorý sa jediný na rodinný výlet teší, pretože nevie, do čoho ide. Nádej na idylický víkend na samote pri lese sa rýchlo skončí, ale naozajstné dobrodružstvo začne skoro ráno, keď rodina zistí, že sa niekam stratil starý otec. Stopy vedú do lesa… Trpká komédia o tom, čo všetko sa môže stať, keď sa cez víkend stretne svojrázna rodina na poslednej rozlúčke s chatou, je v podstate portrétom súčasnej českej rodiny a rodinných vzťahov. Okrem toho sa nostalgicky zaoberá aj fenoménom chatárčenia, ktoré bolo za čias socializmu únikom z reality normalizačnej spoločnosti.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.