Vážený občan (Argentína/Španielsko 2016)

Vazeny-obcanEl ciudadano ilustre
Tragikomédia, 118 minút
Scenár: Andrés Duprat. Réžia: Gastón Duprat, Mariano Cohn. Kamera: Mariano Cohn. Strih: Jerónimo Carranza. Hudba: Toni M. Mir. Hrajú: Oscar Martínez, Nora Navas, Iván Steinhardt, Dady Brieva, Andrea Frigerio, Gustavo Garzón, Marcelo D´Andrea, Belén Chavanne, Emma Rivera a ďalší.
Slovenská premiéra: 7. decembra 2017

Daniel Mantovani (Oscar Martínez) je slávny a bohatý spisovateľ. Pred štyrmi desaťročiami ušiel z Argentíny, teraz žije vo vile v Španielsku. Daniel bol síce kedysi provokatér, ale dnes už je len konformista, dávno stratil túžbu niečo meniť. Odkedy získal Nobelovu cenu za literatúru, má spisovateľský blok a uzavrel sa sám do seba. Neprijíma žiadne pozvania, nedáva interview. Keď však dostane pozvánku z rodného mestečka, kde mu chcú udeliť čestný titul váženého občana, rozhodne sa navštíviť domov. Netuší, akú trpkú životnú lekciu mu prinesie návrat do vytesnenej minulosti... Režisérska dvojica Gastón Duprat a Mario Cohn patrí k najvýznamnejším argentínskym tvorcom (snímky Umelec či Muž od vedľa) a vo svojich filmoch sa zaoberajú najmä vzťahom umenia v opozícii k „obyčajnému“ životu. Snímka Vážený občan sa zaoberá ľudskou závisťou, neprajúcnosťou a malosťou.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.