Fantastická žena (Čile/USA/SRN/Španielsko 2017)

Fantasticka zenaUna mujer fantástica
Dráma, 104 minút
Scenár: Sebastián Lelio, Gonzalo Maza. Réžia: Sebastián Lelio. Kamera: Benjamín Echazarreta. Strih: Soledad Salfate. Hudba: Matthew Herbert. Hrajú: Daniela Vega, Aline Küppenheim, Amparo Noguera, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Antonia Zegers, Néstor Cantillana, Alejandro Goic, Nicolás Saavedra, Marcial Tagle a ďalší.
Slovenská premiéra: 16. novembra 2017
Marina Vidal (Daniela Vega), transgenderová čašníčka a speváčka, sa zoznámi s Orlandom (Francisco Reyes), ktorý je od nej starší o dvadsať rokov. Zaľúbia sa do seba a plánujú spoločnú budúcnosť. Orlando však náhle zomrie a Marina musí bojovať nielen s Orlandovou rodinou, ktorá ju viní z jeho smrti, ale aj s predsudkami svojho okolia. To považuje jej sexuálnu identitu za zvrátenú a nenormálnu. Marina chce jediné – žiť ako ľudská bytosť, ktorá má právo na svoju slobodu, nezávislosť a dôstojnosť. Snímka Sebastiána Lelia pokračuje v trende súčasnej kinematografie, ktorá sa usiluje rozkryť korene diskriminácie a krutosti spoločnosti voči „odlišným“ ľuďom. So spoluscenáristom Gonzalom Mazom si z Berlinale odniesli Strieborného medveďa za najlepší scenár.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.