Záhradníctvo: Dezertér (Česká republika-Slovenská republika 2017)

dezerterZahradnictví: Dezertér
115 minút.
Scenár: Petr Jarchovský. Réžia: Jan Hřebejk. Kamera: Bartek Cierlica. Strih: Vladimír Barák. Hudba: Petr Ostrouchov. Účinkujú: Jiří Macháček, Gabriela Míčová, Klára Melíšková, Aňa Geislerová, Martin Finger, Karel Dobrý, Vendula Svobodová, Sabina Remundová, David Novotný, Lenka Krobotová, Dalibor Vinklát, Miroslav Táborský, Zora Valchařová-Poulová, Zuzana Konečná, Štěpán Kozub, Zuzana Mauréry, Alexandr Minajev, Ondřej Sokol, Elizaveta Maximová a ďalší.
Slovenská premiéra 28. septembra 2017
Druhá kapitola rodinnej kroniky Zahradnictví scenáristu Petra Jarchovského a režiséra Jana Hřebejka sa odohráva v povojnovom Československu, na pozadí dramatických a najmä tragických udalostí rokov 1947 – 1953. Hlavnou postavou je majiteľ štýlového kaderníckeho salónu Valentino v centre Prahy Otto Bock (Jiří Macháček) a jeho rodina, ktorú tu zamestnáva. Firma je preňho zmyslom života. Keď sa po všetkom vojnovom utrpení vracia späť do práce z koncentračného tábora ako renomovaný šéf aj so svojou manželkou Elou (Gabriela Míčová) a jej sestrami Bedriškou (Klára Melíšková) a Vilmou (Aňa Geislerová), je šťastný. Sestry prežili vojnu a nemeckú okupáciu a spoločne sa starali o malé deti svojich manželov, ktorých zatkli za účasť v odboji. Všetci s obrovským nadšením budujú svoj sen, ale prichádza ďalšia rana – februárový komunistický prevrat. Ottovi ako odpornému kapitalistovi zoberie firmu boľševický štát a jemu sa po druhýkrát rozpadá svet. Následky sú fatálne. Dezertér je tragikomickou drámou ťažko skúšanej lásky. Manželskej, súrodeneckej i rodičovskej. Tretia časť série, s názvom Nápadník, sa do kín dostane 16. novembra.
Foto: Forum film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.