Hurvínko a kúzelné múzeum (Česko-Belgicko-Rusko 2017)

HurvinekHurvínek a kouzelné muzeum
85 minút.
Scenár: Jesper Møller, Petr Nepovím, Miloš Kirschner, Dan Harder. Réžia: Martin Kotík, Inna Jevlannikovová. Výtvarník: Martin Zahradník. Hudba: Jiří Škorpík. V pôvodnom znení účinkujú: Martin Klásek, Helena Štáchová, Petr Rychlý, Martin Dejdar, Jan Vondráček, Jiří Lábus, Vilém Udatný, Václav Vydra nejml., Jana Postlerová, Jitka Sedláčková, Libor Terš, Zbyšek Pantůček a ďalší. V slovenskom znení účinkujú: Jozef Benedik, Peter Krajčovič, Eva Matejková, Lenka Debnárová, Peter Rúfus, Jozef Švoňavský, Vladimír Jeďlovský, Pavol Topoľský, Tomáš Vravník, Juraj Hrčka, Martina Horňáková, Eva Kramerová (Evelyn), Ivan Vojtek ml., Soňa Ulická, Milada Rajzíková a ďalší.
Slovenská premiéra 31. augusta 2017
Deväťdesiatjeden rokov po vzniku slávnej bábkovej dvojice Spejbl a Hurvínek (hoci sám Spejbl vznikol už v roku 1919!) tento svetoznámy český fenomén, na ktorom odrástlo mnoho generácií, nodolal lákaniu digitálne animovaného filmu. A hneď v 3D! Režisérom je Martin Kotík, neslávne známy tvorca hrubozrnnej zábavy typu Pánská jízda, Všechno nejlepší! a Vy nám taky, šéfe! Pomáhali mu však skúsení animátori z Belgicka a Ruska. Spolurežisérka Inna Jevlannikovová vytvorila ruskými deťmi milovanú dvojicu digitálne animovaných psíkov – kozmonautov Belka a Strelka. Verme, že Kotík, podobne ako Zdeněk Troška, pod hrubou škrupinou skrýva nežné srdce s pochopením pre predlohu i pre detského diváka. Napokon – film, ktorý vznikal deväť rokov a vyžiadal si na české pomery nevídané náklady, predsa nesmie skončiť v strate!
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.