Na mliečnej ceste (Srbsko-Veľká Británia-Mexiko-USA 2016)

namliecnejcesteNa mlečnom putu / On the Milky Road
125 minút.
Scenár a réžia: Emir Kusturica. Kamera: Martin Šec, Goran Volarević. Strih: Svetolik Zajc. Hudba: Stribor Kusturica. Účinkujú: Emir Kusturica, Monica Bellucci, Sloboda Micalović, Predrag 'Miki' Manojlović, Sergej Trifunović, Aleksandar Sasa Sarić, Bajram Severdzan, Novak Bilbija, Davor Janjić, Petar Mirčevski, Vitomir Jefić, Milojka Andrić, Ninoslav Culum, Milorad Ukropina a ďalší.
Slovenská premiéra 24. augusta 2017
Bosniansky filmár Emir Kusturica sa aj medzi širokými diváckymi masami preslávil snímkami Underground či Čierna mačka, biely kocúr. Jeho najnovší film Na mliečnej ceste vznikal štyri roky a musel prekonať mnoho prekážok i zmien. Dvojhodinová tragikomédia z čias vojny po rozpade bývalej Juhoslávie je srbsko-britsko-americko-mexickou koprodukciou a režisér Kusturica v nej po boku talianskej hviezdy Moniky Bellucci stvárnil hlavnú mužskú rolu. Čudácky mliekar Kosťa rozváža na svojom oslíkovi uprostred vojnovej zóny mlieko. Pri jednej zo zastávok sa zoznámi s očarujúcou ženou, ktorá sa ukrýva uprostred krajiny nikoho pred svojím zlovestným nápadníkom. Stačí okamih a je to láska na prvý pohľad – ako v rozprávke. Lenže vojna nie je rozprávka.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.