Safari (Rakúsko-Dánsko 2016)

safari91 minút.
Scenár: Veronika Franz, Ulrich Seidl. Réžia: Ulrich Seidl. Kamera: Ulrich Seidl, Wolfgang Thaler. Strih: Christof Schertenleib. Účinkujú: Gerald Eichinger, Eva Hofmann, Manuel Eichinger, Tina Hofmann, Nafred Ellinger, Inge Ellinger, Marita Neeman, Volker Neeman, Markoff Schmidt, Eric Muller a ďalší.
Slovenská premiéra 29. júna 2017
Benátsky festival uviedol vlani v hlavnej prehliadke ale mimo súťaž novinku ironického rakúskeho dokumentaristu Ulricha Seidla. Po tom, čo Rakúšania robia v pivniciach, sa tentoraz pozrel na to, čo robia, keď sa vyberú do Afriky strieľať divú zver. V dokumente Safari vystupuje manželská dvojica náruživých poľovníkov z jeho predchádzajúceho dlhometrážneho dokumentárneho filmu V pivnici, ale i ďalší škandinávski, nemeckí a rakúski lovci, ktorí sa chodia rekreovať kántrením exotických zvierat do Afriky. „Už dávno som chcel vo filme ukázať, kto sú tí bežní, nie výnimočne zámožní ľudia, ktorí sa zabávajú poľovaním v Afrike, ale aj podnikatelia, ktorí takéto „dovolenky“ organizujú a Afričania, ktorých zamestnávajú. Ako zvyčajne, nemal som na nich vopred vytvorený názor, usiloval som sa ich spoznať, zistiť ich pohnútky, zmýšľanie a ponúknuť divákom priestor na ich vlastné názory.“ Prirodzene, nebol by to Seidl, ak by do filmu neprepašoval aj kus suchého absurdného humoru a zvláštnej drsnej poézie.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.