Filmový chodník slávy sa rozšíri o herca Martina Hubu

SnímkaBratislavský Filmový chodník slávy ozdobí meno vynikajúceho divadelného a filmového umelca Martina Hubu. Slávnostné odhalenie pamätnej dlaždice sa uskutoční 21. júna pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava.

Tradíciu Filmového chodníka slávy v Bratislave založili v roku 2009 Medzinárodný filmový festival Bratislava v spolupráci s Agentútou Promotion, Hlavným mestom SR Bratislava a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom ako prejav vzdávania úcty za dlhoročnú umeleckú tvorbu významným slovenským filmovým a divadelným umelcom, tvorcom a profesionálom. Martin Huba je významný herec, režisér a tiež obľúbený vysokoškolský profesor, ktorý na bratislavskej VŠMU viedol niekoľko silných hereckých ročníkov. Počas svojej hereckej kariéry stvárnil
vyše 150 filmových a televíznych postáv, hral v divadlách v Košiciach, Bratislave, Brne i Prahe, režíroval v činohre i opere SND i v rámci Letných Shakespearovských slávností v Prahe. Za svoju tvorbu získal celý rad významných ocenení, ku ktorým teraz pribudne aj symbolická dlaždica na Filmovom chodníku slávy. Martin Huba sa tak zaradí k doterajším laureátov ocenenia, ktorými sa stali Ladislav Chudík, Mária Kráľovičová, Jozef Adamovič, Štefan Kvietik, Eva Krížiková, Ivan Palúch a Emília Vášáryová.

 

Slávnostné odhalenie pamätnej dlaždice na Filmovom chodníku slávy prebehne v stredu 21. júna o 15:00 hod. za účasti Martina Hubu, zástupcov festivalu, mesta a BKIS. Pamätná dlaždica ponesie meno laureáta, vlastnoručný podpis a dátum ocenenia. Podujatie je súčasťou 42. ročníka multižánrového mestského letného festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2017. Meno ďalšieho laureáta ocenenia za dlhoročnú umeleckú tvorbu bude vyhlásené počas 19. ročníka Medzinárodného filmového festivalu  v bratislavských mestských kinách.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.