Baba z ľadu získala v Tribece Cenu za scenár

Baba8 resizeNa prestížnom festivale Tribeca, ktorý založil Robert De Niro, získala Baba u ľadu Bohdana Slámu v hlavnej úlohe do Zuzanou Kronerovou Cenu za scenár.

Snímka vznikla v česko-slovensko-francúzskej koprodukcii a hlavnou hrdinkou je vdova na dôchodku, ktorá sa jedného dňa vzoprie rodine a začne si žiť po svojom. Ľadová voda vo Vltave, kam sa ponára so skupinou ďalších odvážlivcov, je neprinesie len oslobodenie od všedného dňa, ale aj nový vzťah. Snímka má skutočne výborne napísaný scenár, a tak Zuzana Kronerova a ostatní skutočne mali čo hrať. Všimla si to aj porota, v ktorej sa ocitli také známe mená a Willem Dafoe a Peter Fonda.
Pre úplnosť uvádzame, že festival Tribeca sa začal 20. apríla a potrvá do konca mesiaca. Cenu za najlepší americký film získala komédia Keep The Chage (réžia Rachel Israle) a Cenu za najlepší medzinárodný film si odniesla ruská snímka Son of Sofia (réžia Elina Psikou).

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.