Slovenský film Pivnica nakrúti medzinárodný tím

JeanLucBarr resizeMedzinárodný tím filmárov bude na Slovensku nakrúcať slovenský celovečerný film Pivnica. Herecké hviezdy Jean-Marc Barr, Oľga Simonova, Milan Ondrík a oceňovaný ruský režisér Igor Vološin sa pri spoločnej spolupráci stretávajú na Slovensku po prvý raz. Autorom scenára komornej psychologickej drámy je Richard Pupala.

Príbeh je o netolerancii, narušených medziľudských vzťahoch,neschopnosti riešiť rodinné problémy, strate základných hodnôt v súčasnom svete. Prvá klapka je naplánovaná na 8. mája 2017, film bude dokončený v decembri tohto roka. „Po roku 1989 ide na Slovensku o prvú nezávislú slovensko-rusko-českú koprodukciu, ktorá má potenciál vytvoriť zaujímavé kreatívne stretnutie a poskytnúť si vzájomnú inšpiráciu. Slovensko ma pozíciu majoritnej produkcie. Sme radi, že sa nám podarilo do hlavnej postavy filmu obsadiť francúzskeho herca Jeana-Marca Barra, ktorý svoju hereckú kariéru odštartoval kultovým ?lmom Luca Bessona Magická hlbočina a je dvorným hercom režiséra Lars von Triera. Projekt svojím medzinárodným tvorivým tímom dostáva legitímny status európskeho filmu, “ povedala producentka Lívia Filusová zo spoločnosti Furia Film.

Film sa bude nakrúcať 34 dní a predpokladaný záver nakrúcania je koniec júna 2017. Všetky lokality našli tvorcovia na Slovensku, nakrúcať sa bude v Novej Lehote, Starej Turej, Topoľčiankach a v centre Bratislavy. „Keď som si prečítal scenár, premýšľal som o vážnom a hlbokom posolstve, ktoré doňho vložil autor. Neskôr som pricestoval do Bratislavy a mal som dosť času ponoriť sa do života konkrétnej krajiny, zachytiť neopakovateľnú mentalitu, atmosféru, odlišnosť Slovenska od susedných Rakúska a Česka,“ povedal režisér Igor Vološin, ktorý debutoval v roku 2008 na Berlinale a jeho posledný celovečerný film Beduin mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary (2011) a má na svojom konte viacero významných ocenení.     

Hlavné herecké postavy - manželský pár, stvárnia francúzsky herec Jean-Marc Barr a ruská herečka Oľga Simonova. Režisérom je oceňovaný Igor Vološin, spolu s ním tvorivý tím tvoria: kameraman Martin Žiaran, kostýmová výtvarníčka Erika Gadus, umelecká maskérka Eva Ungrová, architekt Miro Kráľ. Ďalej vo filme účinkujú slovenskí a českí herci: Jana Oľhová, Ján Mistrík, Csongor Kassai, Noel Czuczor, Roman Skamene, Zuzana Vejvodová, mladý slovenský rapper Dalyb a ďalší. Producentkou filmu je Lívia Filusová.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.