Najtemnejšia hodina (Veľká Británia 2017)

Najtemnejsia-hodinaDarkest Hour
Historická vojnová dráma, 125 minút
Scenár: Anthony McCarten. Réžia: Joe Wright. Kamera: Bruno Delnonnel. Strih: Valerio Bonelli. Hudba: Dario Marianelli. Hrajú: Gary Oldman, Lily Jamers, Ben Mendelhson, Kristin Scott Thomas, Jordan Waller, Stephen Dillane, Philip Martin Brown, Samuel Werst, Ronald Pickup a ďalší.
Slovenská premiéra: 11. januára 2018
V roku 1940 nacistické Nemecko ovládlo takmer celú Európu a jediná krajina, ktorá mu vzdorovala, bola Veľká Británia na čele s premiérom Winstonom Churchillom (Gary Oldman). Svojím slávnym príhovorom vyburcoval takmer rezignovaný národ k boju. Stavil všetko na jednu kartu, hoci boli jeho šance takmer mizivé a veril mu len málokto. Dôverovala mu hádam len jeho milujúca manželka Clemmie (Kristin Scott Thommas). Churchill však neprehral, a tak zachránil svet... Joe Wright, režisér Pokánia a Pýchy a predsudku, jeho najslávnejšiu úlohu v dejinách premenil na strhujúcu drámu. Veľmi mu v tom pomohol Gary Oldman v hlavnej úlohe, ktorý Churchilla nehrá. On ním skrátka je. Snímka nie je v žiadnom prípade suchopárnou lekciou z histórie, práve naopak, je drámou, ktorej postavy sú plné života a vierohodnosti.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.