Hitchcock/Truffaut (Francúzsko-USA 2015)

hitchcock truffaut79 minút.
Scenár: Kent Jones, Serge Toubiana. Réžia: Kent Jones. Kamera: Nick Bentgen, Daniel Cowen, Eric Gautier, Mihai Malaimare Jr., Lisa Rinzler, Genta Tamaki. Strih: Rachel Reichman. Hudba: Jeremiah Bornfield. Účinkujú:  Alfred Hitchcock, François Truffaut, Mathieu Amalric, Wes Anderson, Olivier Assayas, Peter Bogdanovich, Arnaud Desplechin, David Fincher, James Gray, Kiyoshi Kurosawa, Richard Linklater, Paul Schrader, Martin Scorsese a ďalší.
Slovenská premiéra 9. marca 2017
V roku 1962 sa francúzsky filmár François Truffaut stretol v Hollywoode s majstrom napínavej drámy Alfredom Hitchcockom. Záznam z ich osem dní trvajúcich rozhovorov sa stal základom knihy Hitchcock/Truffaut z roku 1966. Pod názvom Rozhovory HITCHCOCK – TRUFFAUT ju v roku 1987 vydal v českom preklade Československý filmový ústav Praha. Na konkrétnych príkladoch Hitchcockových diel obaja filmári hľadajú, rozkrývajú a analyzujú myšlienkový svet, predstavivosť, tvorivosť i podstatu filmového remesla. Nemecko-francúzsky televízny kanál Arte inicioval predvlani vznik celovečerného filmového dokumentu. Americký novinár, scenárista, režisér a producent Kent Jones zvolil za základ 27 hodín zvukových záznamov, ale dal priestor i filmárom ako Martin Scorsese, Paul Schrader, Wes Anderson, David Fincher, Arnaud Desplechin či Olivier Assayas. Rozprávačom je herec Mathieu Amalric. Kritikmi, filmovými vedcami, teoretikmi i fanúšikmi kinematografie vysoko cenená snímka mala premiéru na festivale v Cannes, do programu ju zaradil aj festival v Toronte.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.