Vianočný filmový bazár v Kine Lumiere

Lumierelogo resizeV bratislavskom Kine Lumiere sa po vlaňajšej premiére v dňoch od 15. do 22. decembra aj tento rok uskutoční Vianočný filmový bazár. Týždňové podujatie ponúkne kvalitné slovenské filmy na DVD a blu-ray nosičoch, knihy aj plagáty za zvýhodnené ceny, pripravený je tiež špeciálny filmový program v podobe krátkych i celovečerných filmových rozprávok.

Vianočný filmový bazár sa uskutoční po druhýkrát. Ponúkne predovšetkým veľký výber slovenských filmov na DVD nosičoch, ale aj kvalitnú filmovú literatúru z predajne Slovenského filmového ústavu (SFÚ) Klapka.sk za zvýhodnené Pehavy Max N 9 F resizeceny. Vo filmovej ponuke budú napríklad snímky Pásla kone na betóne (1982) Štefana Uhra, 322 (1969) Dušana Hanáka, Útek do Budína (2002) Miloslava Luthera, z novších titulov Učiteľka (2016) Jana Hřebejka, Červený kapitán (2016) Michala Kollára či dokument Farby piesku (2015) Ladislava Kaboša. Za „bazárové“ ceny budú k dispozícii DVD s filmami zo všetkých dekád slovenskej kinematografie od 40. do 80. rokov minulého storočia, ďalej filmy zo Zlatej kolekcie slovenských rozprávok, medzi nimi aj obľúbené rozprávky od Juraja Jakubiska Perinbaba (1985) a Pehavý Max a strašidlá (1987), kolekcia piatich DVD nosičov s filmovými žurnálmi Týždeň vo filme 1945 – 1990 a mnohé ďalšie snímky. Z blu-ray nosičov záujemcovia na „bázari“ nájdu napríklad vojnový film Signum laudis (1980) Martina Hollého či reprezentatívnu kolekciu desiatich slovenských filmov vydaných v projekte SK PRES a od 19. decembra aj aktuálne vydané blu-ray nosiče s filmami Perinbaba Juraja Jakubiska a Fontána pre Zuzanu (1985) Dušana Rapoša.

 

Kubal resizeV predaji bude tiež nástenný kalendár Slovenského filmového ústavu (SFÚ) na rok 2017, venovaný nestorovi slovenskej animovanej tvorby Viktorovi Kubalovi a za zvýhodnené ceny publikácie z edičného oddelenia SFÚ ako kniha esejí Film ako voľný verš od Eduarda Grečnera, životný príbeh Proti prúdu a jazykovo-kritické poznámky Úskalia a slasti jazyka od Pavla Branka, Dejiny slovenskej televízie od Ivana Stadtruckera, Život fotografky od Zuzany Mináčovej a mnohé ďalšie. Ponuku tvoria produkty nielen zo SFÚ, ale aj od iných vydavateľov a nezávislých producentov a tiež filmové plagáty, autorizované reprinty originálov napríklad k známym filmom Zväčšenina, Žltá ponorka, My Fair Lady či Sladký život.

 

Súčasťou Vianočného filmového bazára bude filmový program pre deti i dospelých, ktorí patria k milovníkom filmových rozprávok. Premietnu sa staršie slovenské rozprávky od Juraja Jakubiska Perinbaba (1985) a paródia na frankensteinovské príbehy Pehavý max a strašidlá (1987). Uvedené budú aj rozprávka Galoše šťastia (1986), ktorú režisér Juraj Herz nakrútil na motívy rovnomennej rozprávky Hansa Christiania Andersena, a rozprávkový príbeh na motívy ľudových rozprávok Nebojsa (1989) od Juliusa Matulu. Pripravené sú tiež celovečerné animované rozprávky s pútavými a dobrodružnými príbehmi Kubo a kúzelný meč (2016) od Travisa Knighta, Až na severný pól (2015) od Rémiho Chayého, disneyovka o známej modrej rybke Hľadá sa Dory (2016) od Andrewa Stantona a celovečrný hraný film Fantastické zvery a ich výskyt (2016) o nadanom kúzelníkovi od Davida Yatesa.

 

Filmovybazar resizeV nedeľu 18. decembra bude pod názvom Vianoce filmový program najbohatší. Premietať sa budú dve pásma krátkych animovaných rozprávok, pôjde o vybrané diely animovaného seriálu Mimi a Líza od Kataríny Kerekesovej a výber krátkych animovaných rozprávok z archívneho fondu SFÚ od Františka Jurišiča, Viktora Kubala, Ivana Popoviča a ďalších slovenských animátorov.

 

Vianočný filmový bazár  bude zabezpečený denne od 17.00 do 20.00 hod. V nedeľu počas podujatia Vianoce bude bazár otvorený od 10.00 do 20.00 hod. Počas vianočných sviatkov bude Kino Lumiere zatvorené od 23. do 26. decembra a v dňoch 31. decembra a 1. januára 2017. V novom roku kino začne premietať 2. januára 2017.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.