Inštalatér (Česká republika 2016)

InstalaterInstalatér z Tuchlovic
85 minút.
Scenár: Tomáš Vorel st., Baru Vlčková. Réžia: Tomáš Vorel st. Kamera: Tomáš Vorel st. Strih: Tomáš Vorel st., Tereza Žbánková, Jakub Jurásek, Jaroslav Sedláček, Alois Fišárek. Hudba: David Hlaváč, Barbora Poláková, Jan P. Muchow. Účinkujú: Jakub Kohák, Eva Holubová, Petra Špalková, Filip Blažek, Jan Budař, Maruška Page, Petr Čtvrtníček, Tomáš Matonoha, Barbora Poláková, Lucie Polišenská, Petra Nesvačilová, Vendula Svobodová, Matýsek Březina, Gabriela Heclová, Lukáš Bílý, Tomáš Vorel st. a ďalší.
Slovenská premiéra 13. októbra 2016
Štyridsaťročný Luboš Cafourek je inštalatér z obce Tuchlovice pri Prahe. Zručný, poctivý, vtipný, zodpovedný, načisto nevhodný pre praktický život, vo všetkom odkázaný na svoju matku (Eva Holubová). Každému opraví čokoľvek, ale s vlastným životom si nevie rady. V roku 1988 poviedkovým filmom Pražská 5 rozpútal Tomáš Vorel (nar. 1957) senzáciu. A zároveň nastavil latku tak vysoko, že už v žiadnom z mnohých svojich ďalších filmov (Kouř, Kamenný most, Cesta z města, Skřítek, Gympl) ju nedokázal prekonať. Ako v správnom autorskom diele má aj v novinke Inštalatér na konte scenár, réžiu, kameru, strih, produkciu a zahral si aj jednu z vedľajších úloh. Inšpiráciou preňho bol skutočný inštalatér zo skutočných  Tuchlovíc Timotej Šulko, ktorý Vorlovi opravoval vodovod. Film potom sčasti nakrúcali aj v jeho dome.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.