Najkrajší deň (Nemecko 2016)

najkrajsi denDer geilste Tag
113 minút.
Scenár a réžia: Florian David Fitz. Kamera: Bernhard Jasper. Strih: Stefan Essl. Hudba: Siggi Mueller, Egon Riedel. Účinkujú: Matthias Schweighöfer, Florian David Fitz, Rainer Bock, Lars Doppler, Andreas Dubois, Jackie Hill, Alexandra Maria Lara, Frederic Linkemann, Robert Nickisch, Caroline Rapp, Robert Schupp, Tatja Seibt, Maria Vos.
Slovenská premiéra 25. augusta 2016
Populárny nemecký herec Florian David Fitz (1974) debutoval v roku 2010 ako scenárista príbehom muža, trpiaceho Tourettovým syndrómom Vincent will Meer a o dva roky neskôr aj ako režisér. Podľa vlastného scenára a so sebou samým v hlavnej mužskej role nakrútil romantickú komédiu Jesus liebt mich. Jeho druhý celovečerný film je komediálna dráma, voľne inšpirovaná úspechmi snímok Nedotknuteľní a najmä Klopanie na nebeskú bránu (1997). Suchopárny klavirista Andi (Matthias Schweighöfer) a jeho pravý opak – pohodový flegmatik Benno (Florian David Fitz) sa spoznajú v zariadení pre nevyliečiteľne chorých. Hoci sú úplne odlišní, spája ich neúprosná diagnóza a presvedčenie, že práve človek s perspektívou skorej smrti si môže užívať naplno, bez predsudkov a obmedzení. Napríklad požičať si veľké sumy peňazí a odísť ich minúť na výlet do Južnej Afriky.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.