Jason Bourne (USA 2016)

jason bourne123 minút.
Scenár: Paul Greengrass, Christopher Rouse. Réžia: Paul Greengrass. Kamera: Barry Ackroyd. Strih: Christopher Rouse. Hudba: David Buckley, John Powell. Účinkujú: Matt Damon, Tommy Lee Jones, Alicia Vikander, Vincent Cassel, Julia Stiles, Riz Ahmed, Ato Essandoh, Scott Shepherd, Bill Camp, Vinzenz Kiefer, Stephen Kunken, Ben Stylianou, Kaya Yuzuki, Matthew O'Neill a ďalší.
Slovenská premiéra 28. júla 2016
V roku 2002 slávil úspechy thriller podľa románu Roberta Ludluma Agent bez minulosti s Mattom Damonom v role tajného agenta, ktorý stratil pamäť. Pokračovania sa o dva roky neskôr ujali scenárista Christopher Rouse a režisér Paul Greengrass. Nakrútili nielen Bournov mýtus, ale v roku 2007 aj Bournovo ultimátum. O päť rokov neskôrvznikla bez Matta Damona ďalšia, komerčne najmenej úspešná časť Bourneov odkaz bratov Gilroyovcov. Rouse a Greengrass sa na najnovšom filme podieľali nielen ako scenáristi a režisér, ale i ako producenti a Rouse opäť aj ako strihač. Štvorica Bourneovských filmov si z tržieb svetových kín odhryzla dovedna 1,34 miliardy dolárov. To je dostatočný argument pre vznik piatej časti i pre rozpočet vo výške 120 miliónov.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.