Maguerite a Julien (Francúzsko 2015)

marguerite et julienMarguerite et Julien
110 minút.
Námet: Jean Gruault. Scenár: Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm, Gilles Marchand. Réžia: Valérie Donzelli. Kamera: Céline Bozon. Strih: Pauline Gaillard. Hudba: Yuksek. Účinkujú: Anaïs Demoustier, Jérémie Elkaïm, Frédéric Pierrot, Aurélia Petit, Catherine Mouchet, Bastien Bouillon, Sami Frey, Geraldine Chaplin, Audrey Quoturi a ďalší.
Slovenská premiéra 16. júna 2016
Francúzska herečka, scenáristka a režisérka Valérie Donzelli sa inšpirovala nerealizovaným scenárom, ktorý legendárny Jean Gruault (Jules a Jim, Zelená izba, Príbeh Adély H.) v roku 1971 pripravoval pre Françoisa Truffauta. S kameramankou Céline Bozonovou – spolupracovníčkou Tonyho Gatlifa, strihačkou Pauline Gaillardovou a Anaïs Demoustierovou v titulnej role nakrútila historickú romantickú drámu o šľachticoch Marguerite a Julienovi de Ravalet, dcére a synovi lorda z Tourlaville, ktorých škandalózna vášnivá láska pobúri skostnatenú staromódnu spoločnosť a vedie k tragédii. Film mal premiéru na minuloročnom festivale v Cannes.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.