Súťažné filmy z Cannes na Be2Can

FilmEuropelogo resizeV rámci prehliadky Be2Can III, ktorá odštartuje v slovenských a českých kinách 7. októbra 2016 sa uvedú súťažné filmy z tohtoročného Cannes, a to Neon Demon, Neznáme dievča a Po búrke.

Be2Can, unikátna festivalová platforma, ktorá počas roka prináša do kín tie najlepšie filmy zo špičkových európskych festivalov, oznamuje prvú trojicu filmov z tohtoročného  MFF Cannes. Z hlavnej súťažnej sekcie sa v rámci nášho programu predstaví nový film dánskeho excentrika a majstra provokácie Nicolasa Windinga Refna Neon Demon, Neon Damon resizeatypický horor zasadený do prostredia losangeleského módneho priemyslu s Keanu Reevesom v hlavnej úlohe. Milovník násilia, farebných kontrastov a pedantne prepracovaných kompozícií zloží hold nebezpečným ženám a svojim milovaným hororovým filmom, zároveň nepochybne predstaví jeden zo štýlových vrcholov ročníka. Udalosťou hlavnej súťaže bude taktiež nový film dvojnásobných držiteľov Zlatej palmy Jean-Pierra a Luca Dardennovcov. Kľúčové osobnosti európskej sociálnej drámy uvedú v Cannes nasledovníka svojho skvelého filmu Dva dni, jedna noc (Be2Can 2014) s názvom Neznáme dievča, drámu o lekárke pátrajúcej po identite ženy, ktorá jej vinou zomrela.

 

Z druhej súťažnej sekcie Un Certain Regard (Istý pohľad) uvedieme nový film najvýznamnejšieho japonského autora súčasnosti Hirokazu Koreedu Po búrke, ktorý formálne nadväzuje na autorovu intímnu drámu Naša malá sestra z programu Be2Can II 2015, ktorú  Film Europe uvádza 19. mája 2016 do kinodistribúcie.

 

Dramaturgovia Be2Can Aleš Stuchlý a Vít Schmarc k zloženiu súťaže dodávajú: „Cannes tento rok vsádza na ťažké váhy a nabitú zostavu. Oproti minulému roku výrazne pribudli veľké mená a zaslúžilí tvorcovia, takže hlavná súťaž pripomína strhujúcu prehliadku rôznych excentrikov a výrazných autorských poetík. Stretnutie Refna, Almodóvara, Jarmuscha, Loacha, Dumonta a Park Chan-wooka je inšpiratívne. Podobne ako fakt, že rumunská nová vlna má v line-upe hneď dvoch zástupcov. George Miller ako šéf poroty sa určite nudiť nebude. Popri stávkach na istotu a nečakane vynechaných tituloch kvitujeme s vďakou niekoľko prekvapení, ktoré dávajú nádej, že aj v hlavnej súťaži bude tento rok opäť priestor pre malé dramaturgické objavy.“

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.