Londýn v plameňoch (USA-Veľká Británia-Bulharsko 2016)

londyn v plamenochLondon has Fallen
99 minút.
Scenár: Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt, Christian Gudegast, Chad St. John. Réžia: Babak Najafi. Kamera: Ed Wild. Strih: Michael J. Duthie, Paul Martin Smith. Hudba: Trevor Morris. Účinkujú: Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Radha Mitchell, Angela Bassett, Robert Forster, Melissa Leo, Jackie Earle Haley, Sean O'Bryan, Mehdi Dehbi, Alon Aboutboul, Charlotte Riley, Waleed Zuaiter, Alan Bond a ďalší.
Slovenská premiéra 7. apríla 2016
V Indii, Británii a Bulharsku vznikal americko-britsko bulharský koprodukčný thriller iránskeho režiséra Babaka Najafiho, ktorý študoval a žije vo Švédsku. V pokračovaní thrilleru Pád Bieleho domu (r. Antoine Fuqua, 2013) sa teroristi rozhodnú, že po Washingtone zaútočia aj na srdce britského impéria. Na pohreb britského premiéra sa schádzajú lídri celého západného sveta. Vďaka bezpečnostným opatreniam by Londýn mal byť najbezpečnejším miestom na zemi. Namiesto toho sa však stane smrtiacou pascou. Ako sa dalo čakať, film má extrémne nelichotivú odozvu u kritiky. Zato diváci za mesiac priniesli do pokladní kín 116 miliónov dolárov. A pretože rozpočet bol 60 miliónov, môžeme už dnes hádať, aký cieľ si filmový teror zvolí nabudúce.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.