Barani (Island 2015)

baraniHrútar
93 minút.
Scenár a réžia: Grímur Hákonarson. Kamera: Sturla Brandth Grøvlen. Strih: Kristján Loðmfjörð. Hudba: Atli Örvarsson. Účinkujú:  Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Jon Benonysson, Gunnar Jónsson, Þorleifur Einarsson, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Ingrid Jónsdóttir, Jörundur Ragnarsson, Viktor Már Bjarnason, Ólafur Ólafsson, Jenný Lára Arnórsdóttir, Guðrún Sveinbjörnsdóttir, Þorsteinn Gunnar Bjarnason, Anna Sæunn Ólafsdóttir, Sigurlína Tryggvadóttir a ďalší.
Slovenská premiéra 24. marca 2016
Island so svojimi 329 100 obyvateľmi je nepochybne krajinou s najväčším podielom filmárov. Scenárista a režisér Grímur Hákonarson (nar. 1977) absolvoval ročný kurz na pražskej FAMU. Jeho absolventský krátky film z roku 2005 o zriadencovi z verejných záchodov Slávek the Shit uviedol aj festival v Cannes. Hákonarsonov druhý celovečerný hraný film Barani je trpká komediálna dráma o bratoch Gummim a Kiddim, ktorí sa síce celé desaťročia nerozprávajú, ale zdieľajú rovnakú vášeň k chovu oviec. Až jedného dňa Gummi nadobudne podozrenie, že Kiddiho výstavný baran je nakazený smrteľnou nákazlivou chorobou – klusavkou. Snímka si z lanského festivalu v Cannes odniesla hlavnú cenu prestížnej prehliadky Un Certain Regard.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.