Červeného kapitána videlo viac divákov ako Báthory

Cerveny11 resizePrvý film podľa bestselleru Dominika Dána Červený kapitán prekonal očakávania. Len za prvý víkend naň prišlo do kina rekordných 36 328 platiacich divákov. Tromfol tak aj film Báthory, ktorý  bol až doteraz najnavštevovanejší slovenský hraný film otváracieho víkendu.

Vypredané kiná a pridávané premietania. Aj taký bol prvý víkend pre novú slovenskú detektívku Červený kapitán. Na film režiséra Michala Kollára, ktorý vznikol v slovensko-česko-poľskej koprodukcii, prišiel za prvý víkend rekordný počet divákov. Videlo ho dokonca viac ľudí ako úspešný film Juraja Jakubiska Báthory alebo film Agnieszky Holland Jánošík. Výrazne tiež prekonal slovenské divácke hity posledných rokov - filmy Kandidát a Lóve. Od revolúcie tak nebol slovenský hraný film, ktorý by mal divácky úspešnejší otvárací víkend. „Počúvame zo všetkých strán, že si Červeného kapitána diváci navzájom odporúčajú a to priťahuje ďalších divákov. Vyzerá to dokonca, že naň chodia aj ľudia, ktorí dlhé roky neboli v kine,“ hovorí režisér a zároveň producent filmu Michal Kollár.

Červený kapitán drží krok aj v porovnaní s hollywoodskymi filmami v slovenských kinách. Od začiatku roka mali silnejší prvý víkend len dva filmy – celosvetový komixový hit Deadpool a oscarový Revenant: Zmŕtvychvstanie.    
Neobvyklá situácia nastala už v utorok, keď niektoré kiná ponúkli predpremiérové premietania a mnohé z nich sa tiež vypredali. Dohromady film videlo v predpremiére 1.856 divákov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.