Tereza Nvotová nakrúca film Špina

Spina resizeV Bratislave a Pezinku nakrúca dlhometrážny hraný film Špina režisérky Terezy Nvotovej podľa scenára Barbory Námerovej. Film je intímnou drámou o tom, ako vyhrať boj so svojou hanbou a strachom a je rozprávaný z pohľadu tínedžerky Leny.

Film Špina otvára priestor najmä mladým umelcom a autorom (scenáristka Barbora Námerová, režisérka Tereza Nvotová, herečky Dominika Zeleníková a Anna Rakovská), čím prispieva k formovaniu novej generácie v Spina3 resizeslovenskej kinematografii. V hlavných úlohách sa predstavia Dominika Zeleníková, Anna Rakovská, Anna Šišková a Robo Jakab.

 

Tereza Nvotová vyrastala v Bratislave a momentálne žije a študuje v Prahe. Študovala na Karlovej univerzite, fakulte humanitných štúdií a na FAMU v Prahe. Získala bakalársky titul na katedre dokumentárnej tvorby a momentálne dokončuje štúdium na katedre hranej réžie. Je režisérkou niekoľkých dokumentárnych filmov pre ČT, RTVS a HBO. Venuje sa aj herectvu, hrala hlavné postavy v niekoľkých celovečerných filmoch (Malé oslavy, Tango s komármi, 10 pravidiel ako zbaliť dievča iné). Dlhometrážny film Špina je jej hraným debutom.

 

Produkčná spoločnosť Bfilm od založenia v roku 2010 vyprodukovala 3 krátkometrážne animácie (Pandy, Nina, Stabilita), jednu stredometrážnu animáciu (Letiaci kôň ) a koprodukovala česko - poľsko - slovenský film Gottland.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.