Film Suri úspešný v Slovinsku

Suri 1 resizeFestival horských filmov v meste Domžale je najväčším svojho druhu v Slovinsku a je členom Medzinárodnej Aliancie horského filmu. 10. ročník festivalu sa konal 15.-19.2.2016 a porota udelila slovenskému filmu Suri Pavla Barabáša cenu za Najlepší film o horách, športe a dobrodružstve.

Medzinárodná porota ocenenie zdôvodnila: „Odvážne dobrodružstvo zvyšuje záujem a povedomie o boji za prežitie prírodného kmeňa Suri, ktorý je ohrozený obchodnými záujmami a vykorisťovateľskými praktikami.“ Je šieste medzinárodné ocenenie pre tento film.

"Pre koho nie je film Suri? Pre tých, ktorí nesnívali odvážne detské sny, v ktorých sa brodili močiarmi, hľadajúc Suri 3 resizeneznáme kmene na neznámom území. Pre tých, ktorí nechápu, že vážiť si musíme všetkých ľudí na tejto planéte. Aj tých bez majetku. Nech to nepozerajú ani tí, ktorí pri svojich cestách radšej spia v modernom rezorte ako pod holým nebom. Ani tí, ktorí sa vozia za dobrodružstvom radšej v klimatizovanom aute, ako by kráčali s batohom v africkej horúčave po chodníčku vyšliapanom bosými nohami čiernych tiel. Ten film je zbytočný aj pre tých, ktorí neuveria, že najkrajší obed vášho života môže byť nielen v najdrahšej reštaurácii, ale i pri spoločnom kotlíku s polonahými domorodcami. Ale ak by ste sa predsa chystali ten film pozrieť, čaká vás dotyk niečoho, čo je pre mňa veľmi krehké, veľmi vzácne, čo tu o pár rokov isto nebude. Možno si pritom aj uvedomíte, že tie zábery si nezaplatil filmový štáb, ale vznikli z nadšenia dvoch priateľov milujúcich pôvodnú Afriku, " povedal Pavol Barabáš. Suri je jedným z hlavných filmov festivalu Expedičná Kamera, ktorý aktuálne prebieha v 221 slovenských a českých mestách.
Viac : http://www.k2studio.sk/filmy/suri

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.