Päťdesiat odtieňov čiernej (USA 2016

patdesiat odtienov ciernej50 Shades of Black
92 minút.
Scenár: Marlon Wayans, Rick Alvarez. Réžia: Michael Tides. Kamera: David Ortkiese. Strih: Lawrence Jordan. Hudba: Jim Dooley. Účinkujú: Marlon Wayans,Kali Hawk, Fred Willard, Mike Epps, Affion Crockett, Jane Seymour, Florence Henderson, Andrew Bachelor, Jenny Zigrino, Kate Miner, Sydney Castillo a ďalší.
Slovenská premiéra 4. februára 2016
Ak nedokážete ignorovať otravný fenomén knihy a filmu 50 odtieňov sivej, rozčuľuje vás, zlostí – a ste zapálený vyznávač vkusu, kultúry i humoru obyvateľov USA afrického pôvodu, je tu niečo len pre vás. Biely scenárista, režisér a producent Michael Tides založil svoju kariéru na parazitizme. Nakrúca paródie na populárne hollywoodske filmy. Okrem dôvernej znalosti predlohy od diváka očakáva nekultivovanosť, hrubosť, vulgárnosť aj absenciu zmyslu pre humor, ktorý nahrádza explicitnými scénami spojenými s telesnými funkciami, vylučovaním a prehnanou brutalitou. Stal sa neslávne známym snímkou Pár nenormálnych aktivít. Teraz oslovuje Afroameričanov paródiou na úspešný erotický thriller, založenou na prenose zápletky do afroamerického prostredia. Výsledok je čudesný, niektorí ho dokonca obviňujú z rafinovaného rasizmu. Na hodnotení sa tentoraz vzácne zhodli kritici s väčšinou publika a ukázali snímke, nakrútenej s mikrorozpočtom 5 miliónov dolárov, palec nadol.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.