Čierne duše (Taliansko-Francúzsko 2014)

cierne duseAnime nere / Les âmes noires
103 minút.
Scenár: Francesco Munzi, Maurizio Braucci, Fabrizio Ruggirello. Réžia: Francesco Munzi. Kamera: Vladan Radovic. Strih: Cristiano Travaglioli. Hudba: Giuliano Taviani. Účinkujú: Marco Leonardi, Peppino Mazzotta, Fabrizio Ferracane, Barbora Bobulová, Aurora Quattrocchi, Anna Ferruzzo, Giuseppe Fumo, Pasquale Romeo, Vito Facciolla a ďalší.
Slovenská premiéra 7. januára 2016
V roku 2008 vyvolal v Taliansku veľký ohlas románový debut Gioacchinoa Criaca Anime nere o troch synoch kalábrijského pastiera kôz. Vplyvné postavy organizovaného zločinu majú navonok nevinné poctivé zamestnania, Luciano je dokonca pastier kôz. V skutočnosti však tvoria nosné stĺpy patriarchálnej spoločnosti, založenej na ignorácii svetských zákonov, pokrivenej viere v boha, krvnej pomste a svojráznom koncepte cti. Preto keď Lucianov dospievajúci syn prekročí nepísané odveké pravidlá, hlboko ohrozí prirodzený poriadok. Poriadok, ktorý jeho otec a strýkovia považujú za cennejší ako mladý ľudský život. V roku 2014 scenárista a režisér Francesco Munzi uviedol v hlavnej súťaži benátskeho festivalu westernovo ladenú filmovú adaptáciu románu, v ktorej manželku mafiána stvárnila slovenská herečka Barbora Bobulová. Hoci v Benátkach film neutŕžil žiadnu z hlavných trofejí, ušlo sa mu neskôr deväť talianskych národných filmových cien David di Donatello.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.