Obyčajná tvár (USA 2017)

Obycajna-tvar3Wonder
Rodinná dráma, 113 minút
Scenár: Steve Conrad, Stephen Chbosky, Jack Thorne (podľa knižnj predlohy R. J. Palaceovej). Réžia: Stephen Chbosky. Kamera: Don Burgess. Strih: Mark Livolsi. Hudba: Marcelo Zarvos. Hrajú: Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay, Mandy Patinkin, Daveed Diggs, Ali Liebert, Izbela Vidovic, Emma Tremblay, Danielle Rise Russell, Bryce Gheisar, Kyle Bretkopf, Noah Jupe, Rachel Hayward, William Diskinson, Ben Rather, Vameron Roberts, Rukiya Bernard a ďalší.
Slovenská premiéra: 15. februára 2018
Desaťročný Auggie Pullman (Jacob Tremblay) to nemá od narodenia ľahké. Najprv lekári predpovedali, že sa nedožije jedného dňa, neskôr podstúpil toľko operácií, že to už jeho rodičia Nate a Isabel (Owen Wilson, Julia Roberts) ani nerátajú. Má raritnú vrodenú poruchu, ktorá spôsobila, že má úplne zdeformovanú tvár. Doteraz nechodil do školy, a tak netuší, čo ho bude v piatej triede čakať. Auggie však chce žiť ako iné deti, a preto to chce medzi tými „normálnymi“ skúsiť. Musí sa pripraviť na zdesené pohľady spoližiakov, neskrývanú ľútosť, ale aj posmech a šikanu. Nájde vsebe dosť síl, aby si našiel praiteľov a vydržal? Alebo to po prvých nezdaroch vzdá? Snímka, hoci by sa na prvý pohľad zdalo, že je zbytočne emocionálna a citovo vydieračská, sa našťastie tomu vo veľkej miere vyhla aj vďaka režisérovi Stephenovi Chboskému (Ten, kto stojí v kúte). Okrem skvelého výkonu na nepoznanie namaskovaného Jacoba Tremblaya, si pochvalu zaslúžia aj Julia Roberts a Owen Wilson v úlohe jeho rodičov.
Foto: Forum Film SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.