S láskou Vincent (Veľká Británia/Poľsko 2017)

S-laskou-VincentLoving Vincent
Animovaná kriminálna dráma, 88 minút
Scenár a réžia: Dorota Kobiela, Hugh Welchman. Kamera: Tristan Oliver, Lukasz Zal. Strih: Dorota Kobiela, Justyna Wieszynska. Hudba: Clint Mansell. Hrajú: Robert Gulaczyk, Douglas Booth, Saoirse Ronan, Aidan Turner, Helen McCrory, Eleanor Tomlinson, Chris O´Dowd, Jerome Flynn, John Sessions, Shaun Newnham, Richard Banks a ďalší.
Slovenská premiéra: 25. januára 2018
Diela holandského fauvistu a expresionistu Vincenta Van Gogha patria k tomu najhodnotnejšiemu, čo kedy vzniklo vo výtvarnom umení– nachádzajú sa vo svetových galériách i súkromných zbierkach a ich cena sa ráta v miliónoch. Van Goghove práce, ale aj jeho pohnutý osud a záhadná smrť, inšpirovali tisícky ďalších autorov a sú predmetom živej odbornej diskusie aj 128 rokov po jeho smrti. Filmový projekt, prvý svojho druhu na svete, bol nakrútený kombináciou hraného filmu a animácie originálnych olejomalieb. Presnejšie 66 960 originálnych olejomalieb vytvorených 125 umelcami z celého sveta podľa 94 pôvodných van Goghových diel. Slovami tvorcov by „rozložené obrazy dokázali pokryť celý Londýn alebo Manhattan“. Predlohou pre animované obrazy boli okrem malieb aj hrané scény so skutočnými hercami. Scenár vznikol na základe 800 van Goghových listov adresovaných predovšetkým jeho bratovi. Príbeh vrcholí v júni 1890, kedy sa van Gogh lieči z depresií, postrelí sa do hrudníka a o dva dni neskôr, vo svojich 37 rokoch na následky zranenia umiera. Všetky okolnosti jeho smrti však neboli dodnes objasnené...
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.