Tri billboardy kúsok za Ebbingom (USA 2017)

Tri.billboaedy-kusok-za-ebbingomThree Billboards Outside Ebbing, Missouri
Kriminálna tragikomédia, 115 minút
Scenár a réžia: Martin McDonagh. Kamera: Ben Davis. Strih: Jon Gregory. Hudba: Carter Burwell. Hrajú: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Caleb Landry Jones, Peter Dinklage, John Hawkes, Lucas Hedges, Clarke Peters, Kerrxy Condon, Nick Searcy, Samara Weaving, Michael aaron Milligan, Kathryn Newton, Brendan Sexton, Sadrny Martin, Amanda Warren a ďalší.
Slovenská premiéra: 18. januára 2018
Midred Haynes (Frances McDormand) zavraždili dcéru. A keďže sa vyšetrovanie nehýbe vpred, zúfalá matka si pri vzjazde do mesta prenajme tri billboardy, kde sú veľmi priame odkazy adresované šerifovi miestnej polície (Wooody Harrelson). Neobyčajným činom sa začína bitka medzi zúfalou a súčasne aj zúrivou Mildred a zástupcami zákona. A keď sa navyše do vyšetrovania vloží aj ďalší policajt (Sam Rockwell), nevyzretý mamičkin miláčik so záľubou v náslí, súboj medzi miestnym policajným oddelením a osamelou a rozzúrenou bojovníčkou sa môže rozbehnúť na najvyššie obrátky... Snímka, ktorá si až štyrikrát odniesla Zlatý glóbus (najlepší film, scenár, výkon v ženskej a mužskej role – Frances McDormand a Sam Rockwell) je jednoznačným favoritom na najoceňovanejšie filmové ceny – Oscarov, a bez výhrady patrí k tomu najlepšiemu, čo vzniklo v USA v minulom roku.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.