Balón (SRN 2018)

BalonDer Ballon
Historický triler, 120 minút
Scenár: Kit Hopkins, Thilo Röscheisen. Réžia: Michael Herbig. Kamera: Torsten Breuer. Strih: Alexander Dittner. Hudba: Ralf Wengenmayr. Hrajú: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, Jonas Holdenrieder, Tilman Döbler, David Kross, Alicia von Rittberg), Till Patz, Ben Teichmann, Thomas Kretschmann, Ronald Kukulies, Emily Kusche, Christian Näthe, Sebastian Hülk, Gernot Kunert, Ulrich Brandhoff a ďalší.
Slovenská premiéra: 15. novembra 2018
Rok 1979. Rozdelené Nemecko v čase vrcholiacej studenej vojny. Dve východonemecké rodiny – Peter Strelzyk (Friedrich Mücke) s manželkou Doris (Karoline Schuch) a synmi Frankom a Andreasom (Jonas Holdenrieder, Tilman Döbler) a Günter Wetzel (David Kross) so ženou Petrou (Alicia von Rittberg) a synmi Peterchenom a Andreasom (Till Patz, Ben Teichmann) – túžia po normálnom živote v slobodnej krajine a v utajení pripravujú veľký plán úteku na západ. Ich hlavnými zbraňami sú odvaha a vynaliezavosť, vďaka ktorým postavia teplovzdušný balón, s ktorým sa všetkých osem členov oboch rodín pokúsi preletieť do Západného Nemecka. Balón však tesne pred hranicou havaruje a východonemecká tajná polícia Stasi nájde stopy po ich nepodarenom pokuse o útek. Okamžite sa rozbehne vyšetrovanie a pátranie. Obe rodiny pod veľkým časovým tlakom zháňajú materiál a vyrábajú nový balón, ale každým dňom sa okruh policajného pátrania okolo nich zužuje, hrozí im odhalenie a zatknutie. Začínajú sa ďalšie nebezpečné preteky s časom a s políciou v pätách. Dostanú ešte šancu na druhý pokus? Napínavý príbeh o vzdore a túžbe po slobode vznikol na základe skutočných udalostí. Je venovaný rodinám Strelzykovcov a Wetzelovcov a ich pokusu o prekonanie železnej opony s podomácky vyrobeným teplovzdušným balónom.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.