Padesátka (Česká republika 2015)

Padestaka97 minút.
Scenár: Petr Kolečko. Réžia: Vojtěch Kotek. Kamera: Tomáš Sysel. Strih: Tomáš Klímek. Hudba: Viliam Béreš, Patrik Karpentski. Účinkujú: Jakub Prachař, Ondřej Pavelka, Marek Taclík, Vilma Cibulková, Tereza Voříšková, Oldřich Kaiser, Jiří Schmitzer, Hana Vágnerová, Jaromír Dulava, Kryštof Hádek, Matěj Ruppert, Vojta Kotek, Jiří Mádl, Otmar Brancuzský a ďalší.
Slovenská premiéra 24. decembra 2015
Dve z najobľúbenejších českých chlapčenských hereckých hviezd Jiří Mádl a Vojtěch Kotek začali svoju žiarivú kariéru v roku 2004 ľudovou komédiou Snouborďáci. Kým Mádl vlani senzačne debutoval ako režisér rodinnej snímky Pojedeme k moři, Kotek sa k režijnému celovečernému hranému debutu pre kiná dostáva až teraz. Za námet si vybral divadelnú komédiu dramatika Petra Kolečka, ktorú vlani režíroval na doskách ambiciózneho pražského A Studia Rubín. Hlavnou postavou je Jura Bulán (Jakub Prachař), najmladší potomok rodiny bežcov na lyžiach, ktorá nevynechá jediných ročník pretekov Jizerská padesátka. Lenže Jura, na zdesenie celej famílie, uprednostňuje iné päťdesiatky – neodolateľne ho priťahujú zrelé ženy. Dej, ktorý sa odohráva počas pretekov v súčasnosti, sa strieda s retrospektívami, v ktorých na snehu opäť vystrájajú aj snouborďáci Kotek s Mádlom.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.