Vojtech (Slovenská republika 2015)

vojtech-0390 minút.
Scenár a réžia: Viktor Csudai. Kamera: Sean Grimaldi. Strih: Juraj Monošík. Hudba: Martin Hasák. Účinkujú: Matej Landl, Marián Miezga, Zuzana Šebová, Lucia Vráblicová, Zuzana Mauréry, Štefan Martinovič, Eva Sakálová, Maja Velšicová, Gabika Marcinková, Peter Sklár, Diana Mórová, Svätopluk Malachovský, Michal Kubovčík, Eva Landlová, Adriana Totíková, Daniela Mackovičová, Petra Millerová, Ida Rapaičová, Ladislav Konrád a ďalší.
Slovenská premiéra 17. decembra 2015
Jediný odvážlivec, ktorý si dovolil postaviť sa zoči-voči drvivej konkurencii Star Wars je zakríknutý štyridsiatnik, Slováčisko nosiaci ponožky v sandáloch. Vojtech. Hoci celovečerný režijný debut Viktora Csudaia Veľký rešpekt si u kritikov ani u divákov nezískal veľký rešpekt, jeho tvorca odvážne prichádza s ďalšou svojou „pôvodnou slovenskou komédiou zo súčasnosti o obyčajných ľuďoch“. Lenže je o sedem rokov starší, a tak témou nie je mládež, ale kríza stredného veku. „Veselý príbeh smutného muža“ rozpráva o štyridsiatnikovi Vojtechovi (Matej Landl), ktorého vyhodili z práce a opustila ho manželka (Zuzana Mauréry), ale on sa pred okolím tvári, že zomrela. Čo sa mu celkom nedarí, lebo žena pracuje naproti v samoobsluhe. Dobrými radami mu pomáha sused taxikár Laco (Marián Miezga), obstarožný „macho“ s mladou ženou (Zuzana Šebová). Smutný klaun Vojtech bojuje o svoj kus šťastia.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.