Slow West (Veľká Británia-Nový Zéland 2015)

slow west84 minút.
Scenár a réžia: John Maclean. Kamera: Robbie Ryan. Strih: Roland Gallois, Jon Gregory. Hudba: Jed Kurzel. Účinkujú: Kodi Smit-McPhee, Michael Fassbender, Ben Mendelsohn, Caren Pistorius, Tawanda Manyimo, Brooke Williams, Jeffrey Thomas, Michael Whalley, Alex MacQueen, Rory McCann, Andy McPhee, Kalani Queypo, Edwin Wright, Stuart Bowman a ďalší.
Slovenská premiéra 3. decembra 2015
Škótsky maliar a hudobník John Maclean debutuje na poli réžie celovečerného hraného filmu „revizionistickým westernom“ v britsko-novozélandskej koprodukcii. Šestnásťročný Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee) v 19. storočí pricestoval zo Škótska do Colorada hľadať milovanú ženu. Európskeho zelenáča po Divokom západe sprevádza nájomný zabijak Silas Selleck (Michael Fassbender), ktorý súhlasil, že ho za odmenu bude chrániť. Snímka odmenená Veľkou cenou poroty na filmovom festivale Sundance je okrem westernového dobrodružstva aj podobenstvom o rozdieloch Európy a Nového sveta, love story, filozofickým road-movie aj čiernou komédiou so silnou vizuálnou stránkou, predurčenou na veľké plátna kín.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.