Hviezdny taxík v kine Foajé

Hviezdny2 2Vo štvrtok 12. novembra o 19,00 hod. uvedieme v bratislavskom kine Foajé nový slovenský animovaný film Juraja Krumpolca, Igora Derevenca a Antona ŠulíkaHviezdny taxík za účasti jeho tvorcov. Dobrodružný príbeh vznikol na motívy rozprávky majstra detských kníh Gianniho Rodariho.

Hovorí o malom Hugovi a roztržitom taxikárovi Peppinovi, ktorí sú na ceste nebezpečným vesmírom. Rýchlosťou svetla plus jeden meter utekajú pred divokými príšerami Aldebaranu."Snažili sme sa pretaviť dielo svetoznámeho autora tak, aby bola zachovaná hravosť a humor, ktoré jeho príbehy majú a zároveň tam dať niečo vlastné a súčasné," prezradil v rozhovore s RTVS režisér filmu Juraj Krumpolec. Vo štvrtok večer spoločne s Igorom Derevencom vo Faojé nielenže porozprávajú ďalšie zaujímavosti o tvorbe tohto nového filmu, ale zároveň predstavia aj svoje predchádzajúce aktivity na poli animácie, ktoré zahŕňajú napríklad tvorbu jedného z prvých digitálne animovaných videklipov na Slovensku - Vetroň pre skupinu Hex z roku 1997.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.