The Program: Pád legendy (Veľká Británia-Francúzsko 2015)

program-posterThe Program
103 minút.
Scenár: John Hodge. Réžia: Stephen Frears. Kamera: Danny Cohen. Strih: Valerio Bonelli. Hudba: Alex Heffes. Účinkujú: Lee Pace, Elaine Cassidy, Ben Foster, Chris O'Dowd, Dustin Hoffman, Jesse Plemons, Bryan Greenberg, Guillaume Canet, Laura Donnelly, Hugh O'Brien a ďalší.
Slovenská premiéra 15. októbra 2015
Tento projekt bol dlho známy pod názvom Lance Armstrong: Pád legendy, ale právnikom niekdajšej cyklistickej hviezdy sa napokon asi predsa len podarilo odstrániť meno z titulu. Nič to nemení na fakte, že slávny britský režisér Stephen Frears (Nebezpečné známosti, Hrdina, Kráľovná, Philomena) vo Francúzsku, Belgicku a Spojených štátoch nakrútil adaptáciu knihy Davida Walsha Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong o americkom šampiónovi Tour de France Lance Armstrongovi (Ben Foster), ktorý sa preslávil najmä tým, že s pomocou  talianskeho lekára Michele Ferrariho (Guillaume Canet) a tímového riaditeľa Johana Bruyneela (Denis Menochet) vyvinul najdômyselnejší dopingový program v histórií športu. Keď sa v roku 2012 aféra prevalila, prišiel nielen o sedem trofejí z Tour de France, ale dostal aj doživotný dištanc.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.